Grillad kycklingsandwich, 4 port
400 g kött från en grillad kyckling
8 skivor surdegs- eller fullkornsbröd
100 g Philadelphiaost
Inlagd gillad paprika, gärna med lite sting
Skivor av rödlök, från ungefär ½ lök
100 g mozzarella
4 msk pesto
Lite sallad och körsbärstomater till garneringen.
Om det ska grillas i ugnen, så sätt den på 250˚C. Alternativt förbereder du din smörgåsgrill.
Fördela Philadelphiaosten på 4 brödskivor och lägg på paprikaskivor. Fortsätt med kyckling, rödlök och mozzarella.
Bred ett tunt lager pesto på resterande 4 brödskivor. Lägg sedan dessa delar ovanpå de andra.
Antingen grillar du dessa dubbelmackor mellan två plåtar i ugnen, ca 10 minuter, eller så använder du en smörgåsgrill.
Dela sandwich delarna diagonalt och lägg först en halva på en tallrik och sedan den andra lite stiligt ovanpå.
Servera med tunt skivade sallad och en hackad körsbärstomat. Ett alternativ till servering är att lägga varje sandwich del i ett litet salladsblad, så kan gästerna äta med händerna.